Cum am dormit în cuva unui buldo-excavator la EFdeN

Cum am dormit in cuva unui buldo excavator

Aceasta este una dintre cele mai dragi povești din EFdeN și reflectă dorința de a reuși, de a căuta mereu soluții și de a nu te da bătut orice s-ar întâmpla,  dincolo de ușurința de a o spune. Era vara lui 2016, Marți, 16 Iunie și ne pregăteam de lansarea oficială, era ziua evenimentului cu ENGIE în Săptămâna Inovației. La un an după ce ne întorsesem de la Versailles și încă ne chinuiam să finalizăm casa în Pache Protopopescu, urma să avem acest eveniment foarte important pentru noi.

După săptămâni întregi de lucru aproape non-stop, încă nu reușisem să finalizăm zona de traseu până la casă, acolo unde acum este campusul și promisesem partenerilor că totul va fi gata. Eram în dimineața evenimentului și era un peisaj de sfârșitul lumii, casa era ok, dar din cauza traseului nefinalizat până la casă, locul părea de pe Lună. Reușisem cu o zi înainte să luăm pietriș (cumpărat), dar nu aveam cu ce să-l întindem în timp util pe o suprafață de sute de metri pătrați. Eram cu 3 ore înainte de eveniment și trebuia să facem ceva să întindem pietrișul rapid și cu cât mai puțini oameni deoarece toată echipa încă lucra la diferite alte lucruri.

Mi-am adus aminte că se lucra atunci la drum pe Pache, că trecusem pe lângă un buldo-excavator când venisem cu câteva zile în urmă la șantier și am plecat spre intersecția de la Iancului cu speranța să găsesc excavatorului. Am mers și l-am găsit aproape de intersecție, gol, era 6 dimineața, liniște, răcoare, o lumină frumoasă de vară. Fiind nedormit de 3 zile, m-am așezat lângă excavator, dar mi-am dat seama că este un pericol mult prea mare să adorm, așa că m-am culcat în cuva excavatorul ca să nu îl pierd.

Așa s-a întâmplat, șoferul m-a trezit cu o palmă încet aplicată peste cap și cu mesajul ”ce faci? dă-i drumul că trebuie să plec”, șoferul crezând că sunt un homeless, având de altfel toate motivele să creadă asta. Echipamentul de șantier, salopeta, faptul că eram destul de prăfuit după câteva zile, barba mult-prea crescută și ochii roșii de la oboseală ajutau în conturarea imaginii mele de boschetar, opusă de cea cu care oamenii sunt obișnuiți la evenimente, dar acela nu era un eveniment. Încă.

I-am spus că l-am așteptat cu atâta nerdăbdare, cum nu l-a așteptat nimeni niciodată, eu având privirea omului care l-a întâlnit pe Iisus și i-am oferit 300 ron pentru 5 minute. A acceptat cu greu, chiar dacă vorbim de niște bani frumoși, pentru că ar fi fost în întârziere și buldozerul avea GPS, dar a zis că ne ajută, așa că am mers cu el în cabină din intersecție pănă la casă, unde a întins tot pietrișul în doar câteva minute. În tot acest timp i-am povestit ce facem, i-am mulțumit că ne-a salvat dintr-o posibilă situație foarte neplăcută, m-a întrebat de ce naiba au nevoie niște studenți de buldo-excavator la ora aia și cum am ajuns să dorm în cuvă, că nu i s-a mai întâmplat asta.

După ce a împrăștiat ireproșabil tot pietrișul, transformând foarte rapid suprafața marțiană în ceva mult mai drăguț și potrivit pentru eveniment, l-am rugat să aștepte câteva secunde să iau banii din portofel, pentru că nu îi aveam cu mine și să îi dau. A insistat că nu mai trebuie să îi dau banii, eu am insistat că așa a fost înțelegerea și că 300ron pentru ce a făcut pentru noi este prea puțin, el a insistat din nou că nu ia bani de la studenți, eu nu m-am dat bătut și am insistat că îi dăm cu drag. Am câștigat, mi-a zis ”ok, du-te și adu banii’ .

Am coborât din buldo-excavator să aduc banii și a câștigat el, a plecat fără să mai ia niciun ban, riscându-și jobul pentru o face o faptă bună pentru niște oameni pe care nu îi cunoaște și care nu îl cunosc.

Acesta a fost ‘doar’ un șofer de buldo-excavator și unul dintre cei mai frumoși oameni întâlniți în toți acești ani, un om așa cum ar trebui să ne dorim să ajungem, un om care m-a motivat de atunci și încâ mă motivează să fiu un om mai bun.

Evenimentul a ieșit excelent și într-o mare măsură datorită acestui om extraordinar. Mai jos eram la doar câteva ore după întâmplarea de mai sus, ca și când nimic din cele de mai sus nu s-ar fi întâmplat, totul a fost simplu, așa cum se vede mereu din exterior. Aceasta este doar una dintre sutele de #PoveștiDinEFdeN

Disclaimer: Poza cu buldo-excavatorul are titlu de prezentare.

Spune-ti parerea