Voluntariat

Cred că voluntariatul este este una dintre cele mai importante și ușor de aplicat soluții pentru România și nu numai, este partea lipsă a societății în care trăim. Voluntariatul are o problemă de percepție foarte mare în România și majoritatea oamenilor nu înțeleg că voluntariatul nu este doar pentru stundeți sau tineri, are desigur beneficii diferite în funcție de etapa vieții în care te afli.

Povestea mea a început în 2010 în proiectul PRISPA. Atunci unul dintre primii oameni recrutați a fost sora mea arhitect și ea mi-a propus să vin și eu în echipă. 2 ani mai tărziu, în vara lui 2012 eram Student Team Leader și deveneam vice-campioni mondiali ai ediției de la Madrid din competiția Solar Decathlon Europe, unde am participat alături de 19 echipe, din 16 țări și 4 continente.

Pe 21 Decembrie 2012 (aka Sfârșitul Lumii) ne-am calificat la ediția din 2014 de la Versailles și alături de Claudiu, Eduard și Ioana am avut parte de aventura vieții noastre. Am mers 5 ani pe acest drum dificil al managementului unei echipe de voluntari și a transformării unor idei in realitate, într-un proiect ce a depășit 1 milion de euro sponsorizări.

În ultimii 5 ani am depus cu toții sute de mii de ore de voluntariat, am fost peste 450 de tineri cercetători au proiectat și construit, cu ajutor de la 150 de companii, una dintre cele mai bune case din lume. Casa EFdeN care acum este Primul Centru de Cercetare a Locuinței din România si deschisă săptămânal publicului larg.

În acest timp am mai fost implicat în paralel în alte câteva proiecte de voluntariat în RoGBC, VLER, StartupWeekend Bucharest, ASPEN, EisenhowerFellows și Global Shapers,  plus consultanță pentru alte cauze sociale, de mediu sau educaționale.

Articole despre Voluntariat