Retrospectiva 2013

Daca anul 2013 ar fi un citat, acesta ar fi:

“Our ability to grow is directly proportional to an ability to entertain the uncomfortable.”
~ Twyla Tharp

Cel ma interesant, nesigur, tulburat si frumos an pe care l-am avut pana acum se aproprie de sfarsit. Un an in care am inceput niste lucruri si am terminat altele, de unele imi pare bine, de altele mai putin. Un an plin de experiente profesionale si personale in care am trecut printre toate emotiile posibile la o intensitate maxima si din care am invatat foarte mult si in care am fost fericit. Sper ca 2014 sa fie cel putin la fel de bun.

Acum ceva timp mi-am propus o serie de obiective, o parte le-am indeplinit, o parte nu, iar altele nu mai sunt prioritati. E foarte util un blog (sau jurnal) pentru a-ti vedea evolutia in timp. E mult mai simplu sa anticipezi lucruri atunci cand te cunosti mai bine, cand observi si intelegi procesul, doar asa devi mai bun mai repede.

Stabilirea si evaluarea periodica a obiectivelor este, probabil, cel mai important lucru pe care-l rateaza multi. Nu e o problema majora sa nu atingi un obiectiv, e o alegere proasta sa nu analizezi de ce s-a intamplat asta, iar cand il atingi nu uita sa analizezi ce ai facut bine. Obiectivele mereu se stabilesc pe termen scurt, mediu si lung, cu grade de prioritate si trebuie sa fie realiste, undeva poate pe la 120%. 

1. acum 6 luni mi-am propus sa scriu mai mult. Dupa o perioada in care am scris extrem de putin mi-am propus sa scriu un articol pe saptamana, asta s-ar fi tradus intr-o crestere cu 400%. Acum, 6 luni mai tarziu sunt 24 de articole scrise. -> obiectiv indeplinit (nu 100%, pentru ca nu am fost chiar constant si nici articolele extraordinare)

2. in acelasi moment mi-am propus o rata de ideplinire a obiectivelor de 90%. -> obiectiv neindeplinit (aici nu am fost prea clar cu obiectivele)

3. in 2012 am mai avut o serie de obiective pe care nu le-am indeplinit in totalite nici in cursul anului si nici pana acum. Imbunatatiri au avut loc insa, dar nu voi intra in detalii. O parte nu mai sunt prioritati, iar alta parte vor deveni prioritati pentru 2014.

4. Cea mai mare realizare a anului (si probabil cea mai mare de pana acum) este EFdeN, o echipa de 60 de tineri destepti, muncitori si ambitiosi care proiecteaza si construiesc o casa solara eficienta energetic pentru o competiție internațională. Produsul e mai putin important decat procesul si colegii din echipa, iar efectele la scara națională se vor vedea in timp.

5. Cea ma magulitoare experienta a fost cea de la TEDx Iasi 2013, unde am vorbit despre PRISPA, EFdeN si Solar Decathlon.

6. Cea mai fericita saptamana a fost cea petrecuta la Navodari, cu cortul.

7. Cel mai util articol scris este Cum sa te angajezi, Ep1: Pre-Interviu.

8. Cele mai obositoare si solicitante 2.5 saptamani au fost cele din sesiunea din toamna, de la UTCB, CCIA. Ceva-ceva a trebuit sacrificat si, din nefericire, facultatea a avut cel mai mult de suferit. Acum e ok, si-a revenit.

Sfarsitul lui 2 mii 13 s-ar traduce intr-un munte de multumiri pentru oamenii care au facut din 2013 cel mai bun an al meu, oameni care m-au transformat din multe puncte de vedere si de la care am invatat foarte multe. Unii stiu asta, altii nu stiu inca, dar pe parcurs vor afla. Va multumesc!

 

Spune-ti parerea