Cele mai mari 5 regrete în viață – Bronnie Ware

Bronnie Ware este o asistenă din Australia care în ultimii ani a avut grijă de pacienții aflați pe patul de moarte în ultimele 12 săptămâni din viața lor. În urma acestei experiențe a a scris o carte despre cele mai mari 5 regrete pe care pacienții le-au avut, concluzii care se confirmă și de alte studii realizate pe aceste subiect. Cred că putem pleca de la aceste concluzii și a ne re-evalua prioritățile pentru a nu avea aceleași regrete mai târziu…

Cele mai mari 5 regrete în viață

  • 1. Mi-aș dori să vi avut curajul să trăiesc viața pe care mi-am dorit-o eu, nu cea pe care au așteptat-o alții să o trăiesc
  • 2. Mi-aș dori să nu fi muncit la fel de mult
  • 3. Mi-aș dori să fi avut curajul să îmi exprim sentimentele mai mult
  • 4. Mi-aș dori să fi rămas în legătură cu prietenii
  • 5. Mi-aș dori să mă fi lăsat să fiu mai fericit

O listă extinsă cu 12 motive găsiți aici.

Cât de importantă este o decizie?

Un alt lucru deștept, legat de decizii, minore sau majore, pe care l-am citit la un moment dat se raporta tot la moarte și cumva în contextul regretelor de mai sus și era un exercițiu de imaginație, cum ți-ai fi dorit să fi decis astăzi ca în 40-50-60 de ani să fii fericit cu decizia luată. În majoritatea cazurilor nici nu contează sau nu ți-au aduce aminte pentru că deseori o decizie care pare importantă astăzi, în contextul unei vieți nu cântărește prea mult.

De curând, la cursul de Branding Essentials, am mai aflat o chestie, tot în această direcție și anume că toate lucrurile pe care le facem au la bază 3 frici sau motive: iubirea, timpul și moartea.

Timpul trece, avem doar 1080 de luni

Și dacă nici asta nu ne convinge foarte mult vis-a-vis de timp, putem mereu să vedem grafic ce înseamnă viața noastră în ani, luni sau săptămâniCred că nu avem prea mult timp și ar trebui să îl folosim mai eficient, ar trebui să ieșim de pe pilotul automat, cu program de la 9 la 17 și câteva vacanțe pe an și să preluăm controlul, să vedem și dincolo de job și poate și dincolo de familie, să ne implicăm în cauze, să experimentăm, să împărtășim, să fim fericiți.

Spune-ti parerea