Jurat – Idei din Țara lui Andrei, 2016

Pe 5 decembrie a avut loc jurizarea proiectelor din competiția de idei organizată de Petrom România, Idei din Țara lui Andrei unde am jurizat alături de 12 oameni minunați din peste 132 proiecte înscrise. A fost una dintre cele mai dificile experiențe pentru că mereu sunt mai multe proiecte bune decât finanțarea existentă și de foarte multe ori ultimele proiecte au un punctaj foarte apropiat. Nu poți să fii superficial sau insensibil într-o astfel de poziție, dar trebuie să fii și obiectiv și pragmatic. Am descoperit că este foarte greu atunci când decizi, poate, viitorul unor oameni, erau vorba de finanțări care le-ar fi putut schimba viața.

Au ieșit în evidență proiectele care au avut în spate oameni care au lucrat pe fonduri europene pentru că știau cum să scrie și de aici, cum să gândească un proiect, unde să-l îndrepte și ce impact căutau, puteau să ofere estimări concrete și nu clișee, să fie sinceri, iar proiectele transparente.

Mulțumesc Petrom România și Grafitti PR pentru invitație!

Ce este „Idei din Țara lui Andrei”?

„Idei din Țara lui Andrei” este o competiție națională de proiecte organizată de OMV Petrom cu finanțări totale de până la 150.000 euro. În competiție se pot înscrie idei cu impact pe termen mediu si lung pentru orice comunitate din România, care se încadrează în unul sau în ambele domenii: educație profesională sau mediu. Granturile acordate pot fi de până la 5.000 euro, respectiv până la 15.000 euro, în limita bugetului disponibil.

Proiectele câștigătoare se aleg în urma punctajului obținut din partea unui juriu specializat și a votului public. Din 2013, programul „Idei din Țara lui Andrei” a finanțat cu 550.000 € peste 60 de proiecte la nivel național, care au devenit realitate.

1 Comment

  1. Pingback: Media — Mihai Toader Pasti

Spune-ti parerea