10 lucruri despre #SMSBucuresti 2015

Concluzie: Astăzi a avut loc Social Media Summit 2015 organizat de revistaBiz și aș spune că a fost un eveniment foarte bun 9/10.  Disclaimer: am participat la multe conferințe ca speaker sau în public, dar acesta este prima conferință de SM la care particip. Voi reveni în zilele următoare cu lucruri utile și noi pe care le-am învățat azi.

Orice om care a fost la o conferință de orice gen știe că există A. prezentări foarte mișto (dacă ai noroc), B. prezentări utile și C. prezentari în care trimiți mailuri sau SMS-uri (uneori ar putea fi utile, deseori nu). Frustrant este atunci când un conținut bun este prezentat prost. Procentual vorbind la #SMSBucurești2015 au fost destul de multe din categoria A, multe din categoria B și 2 din categoria C (în timpul unuia scriu acest articol). Oricum este unul din cele mai bune evenimente la care am fost cu cea mai mare densitate de speakeri buni cu conținut relevant și util pe o temică anume.

 

10 lucruri despre eveniment, oamenii din SM și speakeri:

 1. marea majoritate a speakerilor a fost foarte misto. Toți au avut conținut bun și foarte bun, dar nu toți au prezentat ok. Păcat de munca lor.
 2. social media manageri și bloggeri din sală interacționează foarte puțin și între ei, și cu speakerii, iar atunci când o fac sunt cam răi. Foarte puține zâmbete și multe fețe încrunate pentru un domeniul la care MIZA este comunicarea cu omul. În plus au existat niște contre mai ca la piață, nu bazate pe argumente. Încă un motiv pentru care un astfel de eveniment este super util, educație nu numai profesională.
 3. nu toți speakerii știu să facă powerpointuri ceea ce e un pic șocant (pentru că sunt convins ca toți dintre ei au cel putin un articol pe blog în care dau sfaturi în zona de branding). Font prea mic (nelizibil din al 2-lea rând pornind), fără contrast între font și background, etc. Frustant, din nou, contentul era util și îmi doream efectiv să văd, să notez, să fac poză.
 4. speakerii nu sunt atenți la detalii, greșeli gramaticale (vise vs. visuri), fără diacritice (aici e o chichiță personală). Este totuși o prezentare în fața unui public specializat la (probabil) cel mai prestigios eveniment din zona aceasta. Fiind vorba despre brandingul fiecăruia din speakeri (la care probabil au muncit ceva) m-aș fi așteptat ca toți să fie impecabili, o dovadă de profesionalism într-un spațiu în care profesionalismul nu e tocmai o normă. (nu că ar fi altundeva)
 5. au fost speakeri care nu au livrat prezentările la timp (s-a simțit la un moment dat). Am fost speaker și eu și stiu cum este un om când îi pasă de un eveniment (și audiență) și când nu ii pasă. Au fost câțiva care s-au simțit cumva deasupra acestui eveniment.
 6. câțiva speakerii au vorbit încet, fără patos, fără pasiune și nu s-au făcut remarcați. Păcat pentru că fiecare om de acolo este un ‘influencer’ și trebuie să aibă grijă ce comunică și cum comunică
 7. mi-a placut selfie-bar-ul facut. N-am înțeles de ce e selife că poza o făcea un nene, dar a fost o idee foarte reușită și cu mult succes. Alte poze sunt disponibile pe Facebook
 8. mi-a plăcut foarte mult de Manafu, Chinezu și Vlad Ioan Tausance din toate punctele de vedere
 9. cea mai mare prezență la SMS în București ever – sala plină. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fie mai mulți oameni din SM pentru că efectiv aveau ce învăța. Dacă numărăm câți bloggeri, câți SMM (real sau wannabe) există în București, ar fi trebuit să fie prezență ca la teatru la o piesă bună (oameni lângă scaune, pe jos, pe scări). Mi se pare că dacă nu faci parte din top10 bloggeri sau SSM din țară, atunci ai fi aflat lucruri noi azi.
 10. brandul personal contează și nu e bine să ai conflicte în blogosferă din care să ieși prost. Fără să vreau am plecat cu câteva idei preconcepute cu privire la diverși bloggeri despre care alți oameni (pe care îi citesc și respect) au scris diverse lucruri ‘de rău’ și îmi făcusem deja o oarecare impresie draft negativă. Dintre toti acești ‘bad bloggers’ doar un exemplu m-a impresionat plăcut și a schimbat direcția draftului, restul doar l-au conturat și l-au adus mai aproape de finalizare în aceeași notă.

 

Concluzie: Astăzi a avut loc Social Media Summit 2015 organizat de revista Biz și aș spune că a fost un eveniment foarte bun 9/10. Disclaimer: am participat la multe conferințe ca speaker sau în public, dar acesta este prima conferință de SM la care particip.

Spune-ti parerea