Un proiect realizat in 24h

Ora 2: O poza in joacă

Joi noapte s-a intors sora-mea de la WoodKid super energizata si era asa bine dispusa, aranjata fain si zambitoare incat i-am propus sa ii fac o poza. Dupa primele 15 fotografii in care a iesit prost m-am enervat, nu puteam sa ii fac o poza in care sa surpind starea de bine. Si avea zambetul pe care il voiam, doar ca nu-l puteam transporta in fotografie.

Dupa inca vreo 5 fotografii in care am convins-o sa stea asa cum citisem eu pe net si in care am facut o groaza de glume am reusit! De aici pana la www.smiletopic.com mai erau insa 24h.

Ora 2:30: Ideea unui proiect si conceptul

Am trecut la Photoshop si dupa ce m-am jucat cu lumini, culori si am editat-o destul de mult, am ramas impresionat. Era asmiletopick!  Bfuuua – ce idee, asmiletopic(ture) sau asmiletopic(k), deja vedeam hashtagul #asmiletopick si oamenii care se inscriau in vreun concurs de zambete! Domeniul asmiletopic era liber, la fel si asmiletopc-k. Mai era si smiletopic si smiletopic-k liber. Am facut un folder pe Drive,  am pus cele 4 nume intr-un document cu pro si contra. Apoi am incarcat poza pe Facebook-ul meu, am facut-o privata, am scris textul de mai jos si m-am culcat cu ideea in cap. Se facuse 4, cred.

#smiletopic-k is something you should practice every day.
Smile and your day instantly becomes better. And others’ too. 

Don’t stop. Keep smiling!

Smiler: Andrada Toader-Pasti
A project Smiletopic-k / www.smiletopic.com

 Ora 13: Strategia, domeniului si cont pe retele sociale

Ma trezesc, fac un pic de research pe net, nimeni nu facuse asta. Nu doar in romania, ci niciunde. Zic, bfuaa (once again), cat potential. Dar ce domeniu sa aleg? Dau doua telefoane, ma sfatuiesc, mai pun + si – la fiecare, ma uit la concept si stragie si aleg: www.smiletopic.com. Dupa, intru pe contul de ING, vad 58 lei – I love you all, domeniul era 48lei. Il cumpar de la webfactor (unde mai am 3 domenii cumparate si hosting) si primesc confirmarea. Facusem deja cont pe toate retele sociale /smile2pic era disponibil peste tot.

Ora 17: Instalare WordPress + Alegere Tema + Cont pe retele sociale

Aveam domeniul, hostingul si prima poza. Mai trebuia tema, wordpress-ul, logo-ul si cover-ul pentru Facebook. Intru in cpanel, instalez wordprees cu Fantastico (multumesc Lego, am terminat in 2minute). Incep si caut pe google theme gratis de wordpress pentru fotografi. Dupa 4 taburi cu Top x Free Themes gasesc una fix pe placul meu in care trebuia sa customizez foarte putin (sa sterg din elemente). O descarc si o pun pe site.

Ora 20: Logo

Mai aveam nevoie de logo si cover de Facebook asa ca intru din nou pe google si caut smile logos. O fi o problema de-a mea, dar mie imi vine inspiratie cand ma uit la materiale facute de altii, mea culpa. Gasesc un logo fain cu D-ul in jos si zic asa vreau, dar altfel, nu copiat. Intru PS (de, d’astea vectoriate nu stiu), text, fa un D, il rotesc si incep…. Fac vreo 4 variante, fac o selectie gresit, imi place rezultatul, modific un pic si merg mai departe, la cover.

Caut iar inspiratie pe google, gasesc o chestie simpatica foc pe care o tranform in cover. Imi spune sora-mea: “Stii, logo-ul nu se potriveste cu cover-ul”. True story, bro! Imi placea coverul la nebunie, asa ca am decis sa modific logo-ul. Trebuie sa fie versatil, imi zic. Imi aduc aminte ce faine’s paginile care integreaza cover-ul si logo-ul si purced. Ii torn nisip in background, pun logo-ul deasupra, il fac alb. Voila!

Ora 23: Modificare Tema Worpress

Pun tema pe wordpress, ii dau print-screen si incep s-o customizez in PS. Mut, trag, pun umbre, modific culori, tonuri de gri (accentul sa cada pe poza si mesaj, pe nimic altceva)si imi place rezultatul. Apoi intru in wordpress si incep sa sterg din elemente (cam la atat se rezuma cunostintele de HTML pe care le am). Schimb datele din footer, pun 3 pagini care nu erau inca scrise si ies la o plimbare multumit.

Ora 01: Redactare texte

Mai ramasesera niste texte de redactat. Incep sa scriu avand in cap AIDA (multumesc, Alexandra) la pagina despre autor, scriu pagina de About, fac banner-ul de deasupra, mai schimb un pic din culorile din descriere. Facusem tot ceea ce imi propusem, mai ramasesera insa 2 probleme.
– Integrare butoane sociale. (bun, apelam la cineva, c-ar dura prea mult sa ma prind si mi-am rezervat doar 24h). Problema am rezolvat-o in ziua urmatoare.
– Debugging pe o problema de php. (iar am nevoie de altcineva, eu nu inteleg php). – va fi rezolvata in maxim 1 saptamana, nu este o prioritate.

Ora 02: Ce urmeaza?

Ma intorc in Drive si mai imi vin niste idei pentru dezvoltarea ulterioara, le scriu pentru cand o sa fie momentul sa le implementez. Stabilesc deadline-uri pentru rezolvarea problemelor, cam care ar trebui sa fie frecventa si alte idei marete. Apoi ma culc.

Morala?

De la o poza in joaca pana la idee, concept, strategie si implementare in mai putin de 24 ore.
Multumesc oamenilor din PRISPA si EFdeN pentru toate lucrurile pe care le-am invatat si care m-au ajutat acum sa fac asta. Si nu in ultimul rand multumesc tehnologiei, ING si Webfactor pentru chestii rezolvate la un click distanta.

Si, don’t forget, smiletopic.com!

1 Comment

  1. Heather Russell   •  

    Everything is very open with a very clear explanation of the issues.It was really informative. Your site is useful.Thank you for sharing!

Spune-ti parerea