România o facem noi

A apărut astăzi pe net articolul “Scrisoare catre fiica mea (Te-am condamnat să trăieşti într-o ţară în care doar curvele şi hoţii mai au loc în grila de valori, fiind modele de succes promovate pe toate canalele de informaţii)”. Nu stiu dacă autorul doar a vrut să-și transmită neputința și să instinge la fuga de reponsabilități sau și-a dorit să provoace o reacție constructivă.

a. “România se va autodistruge sub povara unui popor din ce în ce mai leneş, mai lipsit de cultură şi mai tupeist. Veţi fi prea puţini! Nu veţi putea salva România.”

b. “Tu nu ai nicio vină că în jurul tău lumea nu zâmbeşte, că faci parte dintr-o naţie paradoxală, tristă în gândire şi vulgară în manifestare.”

Și în România sunt suficient de mulți oameni faini, zâmbitori, politicoși, culți și muncitori doar că unoeri suntem prea deranjați de zgomotul produs de unii ca să îi remarcăm pe alții, suntem orbiti.  Puțini sau nu, prima categorie există, iar ignoranța nu e o scuză.

Da, uneori va trebui să ignori sistemul administrativ complicat, oameni care nu îți zâmbesc sau care îți vorbesc nepoliticos, colegi de muncă invidioși sau șefi nervoși, dar pe cei apropiați care contează tu ii aduci. Se spune că ești suma celor mai apropiați prieteni, esti dezamăgit? Schimbă ceva la tine, comunică mai mult, implică-te mai mult și vei găsi oamen noi supe faini și impreună veți fi mulțumiți. Tot ei îți vor genera energia psihică și fizică de care nu crezi că mai ești capabil. Fă tot ce poți pentru a fi entuziasmat, iar fericirea nu se cumpără în rate, ci și-o face fiecare!

Ce mi se pare interesant la abordarea articolului inițial este că poate fi făcută o pararelă tată-fiică și cetățean-România. Într-adevăr, nu trebui să o lauzi că e cea mai bună sau să fii mândru doar pentru că e a ta, dar ești responsabil să îî oferi toate șansele de dezvoltare. Tu cum

Sunt de acord că România este o țară a contrastelor – unora li se potrivește, altora nu. O parte încearcă să o facă mai bună, alții preferă să plece, iar unii o iubesc așa cum e. It’s a free world, există un loc pentru fiecare și nimic care să te impiedice să decizi.

Gândurile duc la scopuri; scopurile se transformă în acţiuni; acţiunile creează obiceiuri; obiceiurile determină caracterul; şi caracterul ne decide soarta. ~ Tryon Edward.

Aici sunt 50 de pași de urmat pentru a schimba România.

Spre exemplu, jurnalul zilei de ieri:

– o casieriță mi-a zâmbit și mi-a urat o zi frumoasă. I-am mulțumim, am zâmbit și i-am urat la fel. Și ea a zâmbit.
– o vânzâtoare de la Kodak Romania (Cora Militari) mi-a vorbit foarte nepoliticos. Mi-am păstrat calmul.
– un paznic din Cora mi-a atras atenția că am Bliztul de la telefon pornit. I-am mulțumim, mi-a zâmbit.
– un grup de tineri maneliști gălagioși au deranjat 10 oameni în RATB. I-am ignorat. Nu aș fi rezolvat nimic atunci pe moment. Rezolvarea va avea loc în timp și trebuie să acționaăm inteligent.
– o doamnă de la Editura CODECS mi-a spus că astăzi este Black Friday și toate cărțile sunt reduse cu 40%, motiv pentru care îmi sugerează să replasez comanda pentru a beneficia de acest discount pentru a nu plăti 60% în plus pentru că o plasaem cu o zi mai devreme. M-a suprins plăcut și am mai comandat încă o carte.
– la plot tipul mi-a zis să ii aduc 60 bani altă dată. Nu aveam schimbat. Voi reveni.
– colegii din EFdeN au mai făcut un pas spre o Românie mai bună. Voi încerca să găsesc și alții, să fim cât mai mulți.
– undeva cineva a făcut ceva semnificativ pentru imaginea României, altundeva un român a furat o geantă.
– undeva cineva ar vrea să se întoarcă în România, dar nu mai are încredere in viitorul ei. altundeva cineva încearcă să schimbe acest lucru

Pe curând,
Mihai

4 Comments

  1. Megan Hughes   •  

    Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & assist other customers like its aided me. Great job.

  2. Julian Hodges   •  

    I want to get across my appreciation for your generosity supporting visitors who really want help on this one area. Your special commitment to passing the message all around has been exceedingly valuable and has surely allowed people just like me to reach their goals. This interesting key points signifies a great deal to me and far more to my office colleagues. With thanks; from each one of us.

  3. Victor Grant   •  

    If you are going for most excellent contents like myself, just pay a visit this website everyday since it provides feature contents, thanks

Spune-ti parerea