Romania is my country

Așa cum am zis ne nenumărate ori, iubesc România ca pe un copil. Știi că e mai prost, mai urât și cu ceva probleme de comportament, dar crezi că implicându-te în creșterea lui va deveni mai bun. Uneori îți iese, alteori copilul rămâne la fel. C’est la vie, dar să mergem pe ideea optimistă.

15-17 August, 3 zile de weekend prelungit și toată lumea a plecat din orașele mari unde a văzut cu ochii, acum vorbim însă de un drum Tărgu Cărbunești (Gorj) – București. Te aștepți ca duminică să fie super aglomerat și decizi să pleci înaintea tuturor, dar din anumite motive nu poți și trebuie să pleci cu turma, iar un drum de 4 ore se transformă într-unul de 6 ore. De ce?

Nu din cauza volumului mare de mșini sau vreunui accident au fost 2h în plus pentru mii de mașini pe traseul Vălcea – Pitești, ci ȘOC! din cauza a 10 metri de drum dărâmat în zona Dedulești. O firma probabil a dorit să reabiliteze un drum, l-a făcut praf și gropi și a plecat. Cine este responsabil pentru confortul cetățeniilor, pentru timpul pierdut aiurea, banii irosiți sau combustibilului ars și emanațiile de CO2? Media este ocupată cu alte bălării irelevante în loc să facă o analiză, să facă presiuni și să acționeze in intereseul public.

Ce interesantă ar fi viața dacă cineva ar face un site/aplicație și un deputat/senator să propună un pachet legislativ prin care să poți depnue plângeri și apoi să fie semnate de oamenii afectați și totul să acționeze ca o persoană colectivă. Așa ai putea prioritiza problemele și ca un plus, făcându-le cunoscute poate spiritul civic și-ar intra în drepturi și cineva ar putea să rezolve din probleme cu ajutorul instituțiilor statului ușurându-le munca.

[sursă foto: rtv.net]

Spune-ti parerea