E0: Demistificarea Asociației de Locatari

Prin Decembrie am participat la o sesiune de consultări organizată de Consiliul Roman pentru Clădiri Verzi referitoare la strategia națională de renovare  și m-am lovit de o problemă interesantă. La un moment dat în discuții reprezentantul Asociației Municipilor din Romania si cel al ligii Habitat (asociațiile de locatari) au început sa își arunce acuze si noua sa ne spună ca nu știm noi cum este. Daca primăriile știu cum funcționează, la asociațiile de locatari nu aveam nicio idee.

Prin Aprilie, total întâmplător, aflu că doamna președinte al asociației noastre de locatari de muta si prin urmare sunt alegeri. Merg si eu sa vad platforma candidaților la președinte. Nu există, sunt propuneri si imi dau seama ca eu nu știu cum funcționează o Asociatie de locatari si de ce nu se întâmpla nimic niciodată, poate vârsta înaintata, lipsa de idei sau lipsa de energie si candidez pentru un loc in ‘board’. Sunt votat in unanimitate, oamenii puțin suprinși de vârsta mea si dorința de a se implica si de faptul ca “nu prea m-au vazut”. Noroc cu doua vecine care au garantat pentru mine ca sunt băiat bun.

Prima întâlnire, primul joc de putere, un singur candidat la președinte, votat in unanimitate, la ieșire 5 persoane încercau sa ma convingă sa devin eu președinte ca ma vor susține. Onorat am refuzat, habar nu aveam cu ce se mănâncă, nici nu știam pe nimeni, nu am timp si nervi sa ajung la judecătorie cand ne vor da în judecată vecinii cu prea mult timp liber. 3 zile mai târziu aflu că întrunirea nu a fost valabilă pentru ca nu era cvorum si eu nu pot fi in Board ca nu sunt proprietar.

3 saptamâni mai târziu, Miercuri, 20 Aprilie, cu împuternicire de la tata, am devenit din nou membru în “board”, 4 persoane + presedinte, eu cel mai tanar, 3 tipi in jur de 30-40 ani, o doamna ceva mai in vârsta, toți pare ca sunt foarte faini, lucru care mă face sa fiu foarte optimist referitor la cât de bine poate funcționa o Asociație si de-abia aștept sa ne întâlnim după Paste si sa facem proiecte faine, suntem responsabili pentru 4 scări și 60 de apartamente, adică vreo 100 de oameni, sper să devenim un exemplu de bune practici pentru București. Prin urmare de Paște citesc legea asociațiilor de locatari…

[Sursa Foto]

Spune-ti parerea