Am vorbit pentru A List Magazine: Look who’s driving

Mercedes Benz și Mobilitate Electrică

Pentru că sustenabilitatea a devenit viața mea, am fost invitat de A List Magazine să vorbesc în seria interviurilor #EQTalks despre mobilitate electrică și responsabilitatea față de mediu. Mulțumesc de invitație!

Sunt mai multe perspective din care putem să ne uităm la impactul nostru asupra mediului, de la ce mâncăm, bem, cu ce ne îmbrăcăm, ce mașini conducem, ce gadgeturi alegem, în ce locuințe trăim și ce clădiri ne înconjoară. În fiecare dintre aceste situații putem alege să ne diminuăm impactul negativ, dar până atunci, trebuie să ne pese și să ne documentăm.

Felicitări echipei pentru inițiativă! Este foarte important ca oamenii să înțeleagă cât mai repede că prin iresponsabilitatea noastră distrugem viitorul generațiilor viitoare. Prin alegerile pe care le facem zi de zi fiecare dintre noi. Și nu este #FakeNews. Oricât de dramatic ar părea, în ritmul actual al încălzirii și al emisiilor de CO2 planeta va deveni nelocuibilă destul de curând, trebuie să ne schimbăm.

La nivelul Uniunii Europene transportul este responsabil pentru 23% din emisiile de GHG (gaze cu efect de seră) și unul din principali generatori de substanțe cancerigene în aer, la nivelul respirat de oameni. Acest lucruri sunt datorate motoroarelor cu ardere internă. Mașinile electrice nu mai sunt o chestie trendy, sunt niște tool-uri de care umanitatea are disperată nevoie, iar până acolo mașinile hibride sunt o alegere mult mai bună decât una clasică.

 

Campanie susținută de Mercedes Benz.

1 Comment

  1. Pingback: Media — Mihai Toader Pasti

Spune-ti parerea