Eveniment: ING 20 de ani de visuri împlinite

Weekendul ce tocmai a trecut a avut loc la Plaja Vadu evenimentul de aniversare a 20 de ani de la intrarea pe piață a ING Bank și cu ocazia aceasta primul Festival de Înălțat Zmeie din România. Despre ce am vorbit în calitate de trainer găsiți aici.

În primul rând mムbucur de fiecare dată când cineva investește în educație, din punctul meu de vedere este singura soluție să creștem ca societate. Să împingi la un moment dat chiar și foarte puțin un bulgăre de zăpada este suficient că el să crească foarte mare în timp de la sine. Cam asta a făcut acum ING și The Practice pentru o parte din cei prezenți și sper că la rândul lor și ei să facă un lucru asemenator pentru altcineva.

În afară de workshopul Tehnologii Eco pe care l-am susținut, au mai fost alte 8 foarte interesante. Peste 200 de tineri au fost în weekend pe plajă Vadu pentru că aveau un vis și sub o formă sau altă erau prezenți pentru a-i da o formă, a-l crește, a-l duce mai departe. Să-ți dorești este primul lucru în orice start-up, apoi începe aventură. Lucrul acesta nu numai că m-a bucurat foarte mult, dar mi-a și dat speranța că România se îndreaptă încotro ne dorim foarte mulți și încotro ne dorim să o ducem.

ING Bank 20 Plaja Vadu

Un singur lucru mi-a displăcut, nu doar la evenimentul acesta, dar la conceptul tot mai întâlnit în ultima perioadă și anume workshopuri/seminarii/prezentări în paralel. E neplăcut când vrei să participi la mai multe și trebuie să alegi, horror. Bineînțeles, înțeleg și motivele care au dus la soluția această și mi se par bine intemeiate, dar asta e o sechelă mai veche care pare că va rămâne.

Referitor la sesiunea de discuții, la un moment dat s-a pus problemă despre câți sunt cu scop de business și câți sunt voluntari dintre cei prezenți. Eu eram voluntar cu niciun interes de business, dar să ai în cap partea financiară când vorbești de un vis este necesar. Spun asta pentru că am observat o mică repulsie față de ideea de afacere și e clar că nu poți salva lumea fără niciun ban, iar să ignori acest lucru înseamnă să-ți omori visul înainte de a avea șansa să îl crești. La cealaltă extremă, dacă scopul este să faci bani, atunci o vei da în bară sau cel puțin nu vei putea ajunge foarte sus și nici oameni faini nu vei întâlni, îți vei îndeplini scopul și nimic mai mult. Iideea este să creezi ceva util, ceva de care lumea să aibă nevoie (în prezent sau viitor) și să găsești o modalitate să îl monetizezi pentru a avea șansa să îl dezvolți.

Cazarea la cort a fost o alegere inspirată pentru că o parte din oamenii care au mers alături de mine la workshop (car sharing, baby) erau pentru prima dată și chiar le-a plăcut. Prin urmare vom merge în curând cu cortul, din nou.

Cazarea la Cort - ING Bank 20 de ani

Speaker motivațional: Adrian Sârbu. Două lucruri cred că trebuiau să rețină cei din sală. Unu, în viață nu e foarte greu să reușești atât timp cât ești dispus să muncești și să lupți pentru ideile tale. Doi, în viață trebuie să iei și decizii grele, decizile care te țin în viață și care nu sunt chiar plăcute. Mircea Toma ne-a povestit niste lucruri interesante, dar nu pot fi relatate pe scurt.

La sfarsit cantitatea de gunoi a fost mai mică decât de obicei, dar tot este trist că a existat. Îm schimb voluntarii ING împreună cu cei de la Let’s Do It Romania au curățat nu doar gunoiul produs de participanți, ci și cel care era acolo de la alți turiști. Mi-a plăcut că a rămas mai curat ca înainte, nu mi-a plăcut că a fost nevoie de așa ceva, dar să nu ne prefacem, mai este loc de educație în România și e bine să fim conștienți de asta.

Una peste alta, mi s-a părut o prima ediție reușită, felicitări ING Bank și The Practice!
La mulți ani ING pentru cei 20 de ani și mie pentru primul training susținut!

PS: În plus ne-am distrat, am făcut baie, am ascultat muzică și am învățat să înălțăm zmeie….Concert ING 20 de ani de visuri implinite

IGU_5185

 

Spune-ti parerea